Sony & Cher

Els inicis artístics de la reina del bisturí

Duet mixt nord-americà que va estar actiu des de l'any 1963 fins al 1975. Estava format pel músic, actor, productor, compositor i més tard, influent polític, Sonny Bono (Salvatore Phillip Bono) i per l'actriu i cantant de profunda i singular veu, Chér (Cherilyn Sarkisian), en aquell període, Sony i Chér conformaven parella sentimental.

"I got you babe" (Ja et tinc, nena) va ser la cançó que l'any 1965 va llançar al duet a la fama. Composta per Sonny Bono, va arribar al número 1 a nombroses llistes d'èxits internacionals, també va suposar el triomf més gran de la parella.

Es tracta d'una cançó folk-rock que, tot i no representar cap himne de protesta ni estar en l'ona pacifista, va tenir molt bona acollida per part de la comunitat hippie americana, probablement, pel missatge expressat en alguna de les seves estrofes:

- Que diguin que el teu pèl es massa llarg no m'importa,
amb tu no puc anar malament ...


Sony & CherA mitjans de la dècada dels setanta, quan el matrimoni Sonny i Chér es desintegra, tots dos continuen, per separat, amb les seves respectives carreres artístiques. La de Sonny Bono va perdent pistonada, al contrari que la de Chér, que cada vegada triomfa més, tant en l'aspecte musical com en el cinematogràfic, fins al punt que, als Estats Units, en aquell temps, per a definir a una persona desafortunada, es feia servir la frase "ets un Sonny sense Cher".

Addicta a la cirurgia estètica, Chér, als seus gairebé setanta anys, té la cara completament plastificada i el cos remodelat amb silicona, mostrant-se en públic com una caricatura de l'aspecte físic que tenia quan era joveneta.