Gerry and The Pacemakers

Els animadors del Liverpool FC.

Quartet de pop-rock britànic originari de la ciutat de Liverpool. Liderat per Gerry Marsden aquest grup va aconseguir una notable fama a principis dels anys 60 del segle passat. Eren amics de The Beatles amb qui sovint coincidien en el Cavern Club formant algunes vegades un grup mixt amb components de tots dos conjunts que anomenaven The Beatmakers. També compartirien amb ells representant i productor, Brian Epstein i George Martin, respectivament, i, per arrodonir-ho, també es van curtir musicalment a la ciutat alemanya de Hamburg.

L'any 1963, van aconseguir el seu ressò comercial més important dins del Regne Unit, obtenint tres números 1 consecutius, primer, amb el contagiós single beat "How do you do it" (com ho fas), una cançó que The Beatles havien rebutjat; després, amb "I like it" (m'agrada), una enganxosa peça pop plena de ritme i, finalment, amb l'emblemàtica balada "You'll never walk alone" (mai caminaràs sol), un tema, com no, gravat als estudis Abbey Road de la ciutat de Londres.

Gerry and The Pacemakers
Posteriorment, els seguidors del Liverpool FC. van agafar "You'll never walk alone" com a lema i himne del club i, per aquesta raó, avui dia, en el centenari estadi Anfield, encara és cantada ferventment a viva veu al començament dels partits per part dels aficionats, en tots els campionats i en els grans moments de la nodrida història esportiva d'aquest cèlebre club de fútbol anglès.

La lletra de "You'll never walk alone" inclou estrofes de profunda càrrega poètica:

Quan caminis a través de la tempesta,
manté el teu cap ben alt
i no estiguis espantat de la foscor.
Al final de la tempesta
hi ha un cel daurat ...