Golden Earring

Els predecessors de les comunicacions virtuals

Banda holandesa de rock fundada l'any 1961 a l'Haia. Fins l'any 1969 el seu nom oficial va ser The Golden Earrings (les arracades d'or). Es tracta del grup de més llarga trajectòria en tota la història del rock holandès. Posseïdors d'una notable discografia, és una de les més longeves bandes universals de rock donat que, avui dia, encara segueixen al peu del canó.

El primer èxit el van aconseguir l'any 1968 amb "Dong-Dong-Diki-Digi-Dong", un comercial tema que va ser número 1 als Països Baixos. La fama però, els arribaria l'any següent amb l’àlbum "Eight miles high" (vuit quilòmetres d'alçada), un treball que incloïa una versió del tema homònim de The Byrds de 18 minuts de durada, tot i que, tocada en viu podia arribar fins als 45 minuts. Els Golden Earring eren famosos per les seves potents actuacions en directe, arribant a fer més de 200 concerts a l’any.

L'any 1973, el grup holandès va aconseguir fama mundial en publicar un rock and roll en estat pur, l'èxit internacional "Radar Love", una enèrgica composició de temàtica amorosa amb un ritme enganxós. Composta pels membres de la banda Barry Hay i George Kooymans, la cançó va ser llançada com a single per a promocionar el novè treball d'estudi del quartet, l'interessant àlbum "Moontan".

La lletra de "Radar Love" narra la història d'un jove que viatja per carretera conduint tota la nit i que, tot i la distància, pot contactar telepàticament amb el seu amor gràcies al "radar love" (cal recordar que en aquell temps no existia ni el whatsapp, ni els SMS, ni el mòbil, ni res d’això), un dispositiu imaginari que el xicot havia concebut per a comunicar-se mentalment amb la seva estimada.

Golden Earring
Curiosament, a Espanya, "Moontan" es va comercialitzar el mateix any de sortida (cosa raríssima, donat que, habitualment, els treballs discogràfics d’aquest gènere musical, no gaire ben vist pel règim de l'època, tardaven un temps en publicar-se).

Tot i això, el disc es va publicar aquí sense la seva portada original, la que mostrava l'imatge d'una noia despullada coberta amb plomes d'estruç.

Aquí, vergonyosos i puritans com érem, ens van censurar les parts nues del cos de la xicota, cobrint els elements pecaminosos de la jove amb un pòster on hi sortien els quatre components de la banda.