Los Jovenes

Un històric EP, collita del 65

Conjunt barceloní creat a la primera meitat dels anys seixanta en format de quintet, una referència obligada en parlar del pop d'aquella època. El grup estava compost per José Luis Verísimo a l'orgue, José Antonio Larena a la guitarra, Josep Maria Martínez al baix, Luis Monge a la bateria i Ruperto España el seu vocalista.

Los Jovenes va ser un conjunt de llarga trajectòria i d'extensa discografia, una banda que, en el seu temps, va oferir molt bones versions dels principals hits anglosaxons del moment.

Prova d'això, ho podeu comprovar personalment en l'escoltar la versió del "I'll cry instead" (en comptes d'això, ploraré), de The Beatles, una cançó inclosa en l'Ep, la caràtula del qual es reprodueix sota.

Los Jovenes
En la portada del disc es poden veure als cinc components de Los Jóvenes a les portes dels antics "Encants" de Barcelona.

A mitjans dels anys seixanta, les quatre cançons d'aquest EP publicat l'any 1965: "Adios mi amor", "Que llorar", "Bajo tu techo" i "Corazón de piedra" competien amb dignitat amb el "Twist and Shout" de The Beatles en les màquines tocadiscos dels bars i restaurants de l'època (les conegudes gramoles o jukebox).

Dono fe que, en alguns locals, el rudimentari mecanisme d'aquells vells aparells, treia fum en reproduir cada dia insistentment, una i altre vegada, els quatre temes d'aquest encertat disc.