Los Salvajes

Dues portades per a un mateix disc

Potent banda pop-rock, d'estètica un pél radical, creada a Barcelona l'any 1962 per Gaby Alegret (vocalista), Andy González (guitarra solista), Francisco Miralles (guitarra rítmica), Sebastià Sospedra (baix) i Delfín Fernández (bateria).


L'any 1964, Los Salvajes viatgen a Alemanya per a professionalitzar-se, actuant durant més d'un any en el nombrós circuit de clubs de rock d'aquest país germànic.

Quan tornen a Espanya, són fitxats per la discogràfica Marbella.

Amb aquest segell publiquen el seu primer EP, un disc comercialitzat sense gaire ressò, que incloïa tres versions i un tema pròpi: "Hoy comienza mi vida" (Johnny Hallyday), Nada ha cambiado" (Johnny Hallyday), Boys" (The Shirelles/The Beatles) i "Con el corazón".Dos anys més tard, l'any 1966, quan la banda s'estava consagrant desprès d'haver versionat amb força èxit de vendes els temes "Satisfacción", "La neurastenia" i "Todo negro" de The Rolling Stones, la discogràfica Vergara reedita novament l'anterior EP, canviant la freda portada editada per la seva filial Marbella, per una altra, més moderna i impactant.

El tema de Los Salvajes que aquí podeu escoltar es la seva versió de "Boys" (nois), la primera cançó que va cantar Ringo Starr com a vocalista de The Beatles.