Booker T. & the MG's

Una calçotada multirracial

Booker T. and the MG's (inicials de Memphis Group) van ser molt més que una simple banda d’acompanyament. "House band" del segell discogràfic Stax Records, va ser el primer grup instrumental de rock dels anys seixanta en el qual, la veu principal anava a càrrec d'un orgue, concretament d'un Hammond model C3.

Història viva del soul i del Rhythm and blues, estan considerats els pares del subgènere musical anomenat Memphis soul. Els MG's, a més de composar i gravar els seus propis temes, treballaven com a grup de suport en directe de prestigiosos artistes com: Otis Redding, Sam and Dave, Wilson Pickett, Rufus i Carla Thomas, Albert King i Eddie Floyd, entre d'altres.

Booker T. & the MG's
El quartet estava format per Booker T. Jones (orgue i piano), Steve Cropper (guitarra), Donald "Duck" Dunn (baix) i Al Jackson Jr. (bateria).

Steve Crooper és coautor de clàssics soul com "Knock on wood", "In the midnight hour", "634-5789" i "(Sittin‘ on) The dock of the bay". En la coneguda cançó "Soul man" de Sam and Dave, a la segona tornada de "I'm a soul man...", es pot escoltar el crit "Play it, Steve!" dedicat a Steve Crooper.

El primer èxit de Booker T. & the MG's
van ser aquestes "Green onions" (cebes verdes), un senzill enregistrat l'any 1962; més tard, vindria el "Time is tight", ¡Uf!,...quasi res.