Eurogrup

Un brillant EP farcit de bones versions

La formació original d'aquesta interessant banda pop creada a Barcelona a finals de l'any 1966 estava composta per: Victor Escudé a la guitarra solista, Ferran Barrachina a la rítmica, Joan Salvador al baix, Joan Adriano Barres a la bateria i Jaume Miquel "el xinu" era el seu cantant. Inicialment, el quintet es va crear amb el nom de “"Los Fénix".


Eurogrup
Després de guanyar un concurs musical, el premi del qual consistia en l'enregistrament d'un disc, podent escollir, en català, per a la discogràfica Concèntric o en castellà, per a la companyia Belter, van triar en català i, per motius comercials, el conjunt es van canviar el nom a Eurogrup.

El disc, editat l'any 1967, conté bones adaptacions de temes de l’època: "L’estiu a ciutat" (Summer in the city) de The Lovin' Spoonful, “Perdo l'esma", versió de "I'll go crazy" de James Brown, "Que passa amb els duros", versió en català del "Get out of my life, woman" d'Allen Toussaint i "A la vora de l'aigua", versió de la coneguda “You've lost that lovin feelin” dels Righteous Brothers.