Los Canarios

Soul i rhythm and blues nacional

Grup espanyol de rock, soul i rhythm and blues, creat l'any 1964 a Las Palmas de Gran Canaria a l'entorn del seu cantant, l'instrumentista, compositor, productor i gran mestre recaptador de taxes digitals, Eduardo "Teddy" Bautista alies "el corsari" i el millor amic dels internautes. Los Canarios van ser una de les primeres formacions espanyoles amb secció de vent.

Independentment de la seva etapa al capdavant de la SGAE, on va fluir el seu desmesurat afany recaptatori i la seva cobdícia pel lucre personal, el cert es que Teddy Bautista, amb la seva portentosa veu, va encapçalar una de les millors bandes espanyoles de l'època i un dels grups de més alt nivell internacional.

Los Canarios
L'any 1967 després d'un període de rodatge als Estats Units amarant-se de música soul, Los Canarios enregistren a Londres, amb acreditats músics d'estudi britànics, como era habitual en aquella època (anècdota que no desmereix l'alt nivell artístic dels components de Los Canarios), el destacat i imprescindible single "Get on your knees" (posa't de genolls) / Trying so hard (esforçant-se dur).

"Get on your knees" va aconseguir ser sis setmanes seguides número 1 en vendes; el mateix nombre de setmanes al capdavant de "Los 40 Principales"; segon disc (el primer d'un artista espanyol) més venut de l'any 1968 i obtenint importants vendes a mig Europa i als Estats Units. ¡Tot un èxit!.
 
Teddy Bautista, desprès de deixar la música, anys mes tard tornaria a cantar, concretament, el mes de juliol de 2011, davant del jutge que investiga a la cúpula directiva de la "Sociedad General de Autores y Editores" (SGAE), pels (suposats) delictes d'apropiació indeguda, desviació de fons i administració fraudulenta.