Los Gatos Negros

Un excel.lent conjunt que, tot i el nom, transmetia bona sort

Competent banda pop-rock barcelonina formada l'any 1961. La formació inicial estava composta per Francis Rabassa, Carlos Maleras, Josep Maria Taula, Ernesto Rodríguez i Manel Sanfeliu. Autèntics representants del gènere musical batejat, posteriorment, com a "música de garatge" (en referència als locals d'assaig dels conjunts juvenils dels anys seixanta).

Los Gatos Negros formen part de la brillant etapa musical sorgida en la Barcelona dels anys seixanta i constituïda per desenes i desenes de músics (i aprenents de músics) que es van anar incorporant als nombrosos conjunts que es van crear en aquella època.

Grup pulcre, professional i sobretot, elegant dalt l'escenari. El seu nom és imprescindible a la hora de rememorar la història del pop espanyol d'aquell periode.

Los Gatos negros
L'admirable versió de "Cadillac" publicada l'any 1966 en format EP per Los Gatos Negros estava piratejada de la que interpretava Tony Ronald en les seves actuacions en directe.

El mateix any que es va publicar aquest disc, la banda de Tony Ronald també gravaria el seu "Cadillac", per descomptat, amb idèntica lletra i amb una interpretació similar a la de Los Gatos Negros.

De fet, aquesta versió ja provenia de l'adaptació que havien fet The Renegades, una banda creada a Birmingham i establerta a Finlàndia, del tema rockabilly "Brand new Cadillac" del cantant anglès Vince Taylor.