Los Sirex

Quan en "Leslie" sortia de casa seva a les sis de la tarda

Grup barceloní d'estil pop/rock nascut a la dècada dels seixanta i format, inicialment, per Antoni Miquel Cerveró "Leslie" com a vocalista (que va suplir a Santi Carulla quan aquest se'n va anar a Los Mustang), Lluis Gomis a la bateria, Josep Fontsere a la guitarra rítmica, Guillermo Rodríguez al baix i Manolo Madruga guitarra solista.

El quart treball discogràfic de Los Sirex es va enregistrar l'any 1964 i inclou les primeres cançons d'autoria pròpia. La inscripció de la caràtula: "interpretan sus propias canciones", pot induir a creure (intencionadament) que tot l'àlbum està compost per temes propis. L'afirmació és un 50 % discutible.


La cançó d'aquest EP que més repercussió comercial va tenir va ser "San Carlos Club", un dels primers i més sonats èxits de Los Sirex i també, una de les cançons bàsiques, juntament amb "La escoba", de la seva discografia.

"San Carlos Club" era una cortesia que el quintet rendía al local del carrer Gran de Gràcia de Barcelona on Los Sirex actuaven regularment totes les nits de dissabte, també hi actuarien algun diumenge, entre els anys 1963 i 1964.

Los SirexEs tracta d'una adaptació del conegut tema "Route 66", una de les cançons més versionades de la història. La va enregistrar per primera vegada, l'any 1946, el grup Nat King Cole Trio.

Pel que sembla, la versió de Los Sirex la van afusellar de la que The Rolling Stones havien publicat aquell mateix any; això sí, amb la lletra totalment canviada.

De la resta de temes, “Tus celos” i “Piensa en mí”, sí que estan compostes pel grup. “Si yo canto”, es la versió en espanyol d'un èxit del moment, "Si je chante", una cançó popularitzada per la cantant francesa, d'origen búlgar, Silvie Vartan.