Question mark & The Mysterians

El misteriós interrogant llatí

Quintet nord-americà de rock and roll creat l'any 1962 a Flint, un municipi de l'estat de Michigan. Els ? (Question mark) & the Mysterians formen part del nombrós grup de bandes i artistes cèlebres per l'èxit d'una sola cançó, els anomenats "one-hit wonder".

La formació estava composta per: Rudy Martínez, el seu vocalista, Robert Balderrama, guitarra solista, Frank Rodriquez, a l'orgue, Frank Lugo, al baix i Robert Martínez, el bateria.

Agrupació d'origen mexicà, va ser pionera en la introducció del rock llatí. Question Mark es va fer famosa pel tema "96 tears" (noranta-sis llàgrimes), una senzilla cançó de solament dos o tres acords, escrita per Rudy Martinez, que conté una melodia insistent, repetitiva i enganxosa, acompanyada del so extret de l'orgue Vox Continental del seu teclista i que, l'any 1966, va assolir la primera posició de les llistes d'èxits dels Estats Units.

(Question mark) & the Mysterians
Al marge de l'aspecte musical, la nota curiosa dels Question Mark i els seus Mysterians la dona el cantant i líder de la banda, Rudy Martínez, un excèntric de "cuidado" que, legalment, es va canviar el seu nom de pila pel caràcter «?» (el signe d'interrogació).

A més, el guillat d'en Rudy, temps enrere, va afirmar (i continua afirmant) que és un marcià i que va viure amb dinosaures en una vida anterior.

També seva és l'asseveració que unes "veus" li van dir que l'any 10.000 encara estaria interpretant "96 Tears"... ¡Això sí que és una cançó de tots els temps!.