The Beatles

Indiscutiblement, els putos amos

Transcendental i llegendària banda britànica creada a Liverpool l'any 1962. La seva formació definitiva quedaria composta per John Lennon (guitarra rítmica, vocalista), Paul McCartney (baix, vocalista), George Harrison (guitarra solista, vocalista) i Ringo Starr (bateria, vocalista).

Son tantes i tantes les cançons de The Beatles amb una història al darrera que, la veritat, em costa molt escollir-ne una de sola per a poder-la comentar aquí, en aquest blog; de la mateixa manera que es impossible tenir solament una cançó favorita d'aquest fabulós grup, unànimament considerat el millor conjunt pop-rock de la història.

Finalment, però, com a homenatge a la seva extensa discografia, he triat la primera cançó del seu primer àlbum, el trepidant rock "I saw her standing there", un tema inclòs en el disc "Please, please, me", un treball publicat al Regne Unit el mes de març de 1963, ara ha fet exactament, cinquanta anys.

Majoritàriament composta en solitari per Paul McCartney, encara que en el disc figuri acreditada a McCartney/Lennon, sembla ser, que era una de les millors cançons dels Beatles en directe.

Ja des del seu inici, amb el seu cèlebre compte enrere, el conegut crit d'en Paul: one, two, three, FAAAHHH..., s'intueix una peça ràpida i de ritme espectacular que vol donar la impressió d'estar enregistrada en directe. Un tema que, avui dia, encara es pot incloure en el repertori de qualsevol banda de rock.

Traduït, el seu títol vindria a ser: "La vaig veure de peu allà" i la primera estrofa diu:

Bé, ella tenia només disset anys,
ja saps a què em refereixo,
i el seu aspecte era incomparable,...

Paul hauria de tenir vint o vint-i-un anys quan la va escriure, un xicot en plena joventut.