The Mama's and The Papa's

Banda sonora de l'època hippie

Quartet vocal nord-americà creat l'any 1965 i format per John Phillips, Cass Elliot, Denny Doherty i Michelle Phillips, quatre veus esplèndides i un gran compositor: John Phillips. Amb les seves harmonies vocals i amb el so de la pandereta sempre en primer terme, The Mama's and The Papa's van ser els màxims exponents de la música folk-pop dels anys seixanta.

El seu primer èxit va ser "Monday Monday" (dilluns, dilluns) tot i que la cara "B" del single, "California Dreamin'" (somiant amb Califòrnia), un clàssic dels anys seixanta, una composició escrita per John Phillips i Michelle Phillips, ha estat la cançó que més ha perdurat en el temps i la que més identifica al grup familiar.

Publicada el mes de novembre de 1965, "California Dreamin'" parla de la nostalgia pel bon temps climatològic i de l'enyorança que sentien els autors del tema per la càlida i assolellada Califòrnia. "California dreamin'" està considerada una de les cançons més representatives del "flower power" i de la causa hippie.

The Mama's and The Papa's
Artísticament, The Mama's and The Papa's van tenir una existència molt curta, només van estar junts del 1965 al 1968.

En aquest tres anys, però, a més de "Califonia Dreamin'", una de les seves millors composicions, van deixar un llegat d'extraordinàries interpretacions vocals. En destacarem unes quantes: "Monday, monday", "Dedicated to the one I love", "Look through my window" i "Creeque alley".

  Totes les fulles són de color marró,
  totes les fulles són de color marró,
  I el cel està gris,
  i el cel està gris...

 
Que ens ha quedat d'aquell llegat?,
d'aquella filosofia, d'aquells estius de l'amor.
Doncs res, quasi tot s'ha perdut.
Avui dia, el que preval es l'individualisme i el campi qui pugui.
Definitivament, fa temps que vam perdre la guerra.