The Spencer Davis Group

La primera feineta de Steve Winwood

Conjunt británic de pop-rock i rhythm and blues format l'any 1963 a la ciutat anglesa de Birmingham. El grup estava liderat per Steve Winnwood. Completava la banda el guitarra rítmic i vocalista gal.lès Spencer Davis, que donava nom al grup, el baixista, Mervyn "Muff" Winwood, germà gran de Steve, i el bateria Peter York Spencer.

Nomes tenia 15 anys quan Steve Winwood va iniciar la seva carrera artística a The Spencer Davis Group, el quartet on, a més de prestar-hi la seva prodigiosa veu, es feia càrrec dels teclats i la guitarra solista.


The Spencer Davis Group
Amb Spencer Davis Group, Steve només va estar-hi tres anys i mig. En aquest breu període de temps, però, va deixar per a la memòria musical, fenomenals interpretacions, com la que ens brinda a "Keep on running" (segueix corrent).

Al mateix temps, va escriure les millors composicions del quartet: “When I come home”, “Gimme some lovin’”, “I’m a man” i la instrumental de collita pròpia "Trampoline", un tema interpretat al més pur estil Booker T.

L'any 1967, als 18 anys, Steve deixa The Spencer Davis Group per a crear un nou supergrup: Traffic, però això..., això ja es una altre història.