Chicago

Això sí que és una gran banda

Chicago és una de les més grans "Big Band" rockera de tots els temps. Una formació creada l'any 1967 a la ciutat que porta el seu mateix nom. Inicialment, el nom complert del grup era Chicago Transit Authority, una denominació que van tenir que retallar per evitar problemes jurídics amb l'Autoritat del Transport Públic de la ciutat de Chicago. Es una de les bandes de rock de més èxit i de més llarga durada de la història (amb permís de The Rolling Stones).

Amb tot un seguit constant d'èxits al llarg dels anys, el primer àlbum del grup va aparèixer l'any 1969 i portava el nom de la banda: "Chicago Transit Authority". Es tracta d’un doble elapé i un dels seus millors treballs, un disc que va constituir un èxit de vendes. En molts talls d’aquest 'album es fusionen perfectament el blues, el jazz i el rock, trets que, posteriorment, definirien inequívocament l'estil de la banda. Entre d'altres composicions, l'àlbum inclou una memorable versió del tema "I’m a man"de la banda britànica Spencer Davis Group.

Un any més tard, el 1970, amb el títol de "Chicago II" publiquen el seu segon àlbum doble. Aquest disc conté diversos èxits, com per exemple, "Make me smile", "Color mi world" i l’esplèndida "25 or 6 to 4", un dels temes de Chicado amb més caràcter i personalitat.

ChicagoEl críptic títol d’aquesta cançó fa referència a una hora específica del dia, concretament a les 03:35 am (o 3:34), es a dir, quan falten 25 (o 26) minuts per las 04:00 am.

El tema més popular del grup, però, continua sent "If you leave me now", una esplèndida balada inclosa en el seu àlbum "Chicago X" (1976). La va escriure i hi va posar-hi la seva veu, Peter Cetera, el baix del grup en aquells moments.

Chicago té el particular hàbit de titular els seus discos de forma correlativa i amb números romans. L'últim àlbum de la banda, per ara, data de l'any 2011 i l'hi correspon la xifra XXXIII.