Herman's Hermits

Una cançó feta sense mala llet

Quintet britànic creat l'any 1963 a Manchester. Herman's Hermit era una banda juvenil de fresca sonoritat pop que va aconseguir una tremenda popularitat, sobretot, als Estats Units, on es van convertir en ídols d'adolescents, una fama molt superior a la que van obtenir al Regne Unit, el seu país natal.

Un any desprès de la seva formació, ja van gaudir del seu primer triomf, va ser amb "I'm into something good" (estic en alguna cosa bona), una cançó composta per la parella formada per Carole King i Gerry Goffin, en aquell temps, matrimoni ben avingut, que els va portar directament al lloc més alt de les llistes de popularitat.

Gairebé tots els èxits de Herman's Hermit procedien de versions de composicions d'altres artistes, tot i que, gràcies a l'energia que la banda imprimia a les seves interpretacions, moltes d'aquestes cançons aconseguien més repercussió comercial que l'obtinguda pel tema original.

Herman's Hermits
Un dels èxits més populars, "No milk today" (No hi ha llet avui), va ser pioner en la música pop en haver-se enregistrat amb col.laboració orquestral, atès que va comptar amb l'ajut de violins i violoncels. Es tracta d'una cançó escrita per Graham Gouldman, un compositor que ja havia signat èxits per a altres bandes britàniques com ara The Hollies (Bus Stop) o The Yardbirds (For your Love).

La lletra de "No milk today" intenta representar una metàfora del fet que, en aquells temps, no hi hagués una ampolla de llet al portal d'una casa. Això podria significar que en aquella llar, no hi havia ningú, que la casa estava buida, que l'amor, potser, se n'havia anat.
 
Degut a la seva relació amb la llet, "No milk today" ha estat utilitzada comercialment per diverses marques de productes làctics i també s'ha emprat en campanyes per a incentivar el seu consum.