Los Bravos

En moto i a cent per hora

Liderats pel seu cantant, Mike Kennedy (nascut Mike Volker Kogel), Los Bravos és d'un dels pocs grups pop/rock d'aquest país que, a mitjans de la dècada dels seixanta, van aconseguir gaudir de repercussió internacional; tot gràcies al seu gran èxit "Black is Black", un tema publicat l'any 1966 dins el seu single de debut.

"Black is Black" va aconseguir vendre dos milions de còpies al nostre país i més d'un milió a la resta de món, i això no es tot, va arribar a ser número 2 en les llistes de vendes del Regne Unit i número 4 als Estats Units.

Una bateria que acompanya un dels riffs de baix més populars de la música pop, una línia de guitarra que s'incorpora amb les mateixes notes i un Mike Kennedy pletòric, deixant anar amb perfecta dicció anglesa allò de "Black is black, I want my baby back, It's gray, it's gray, Since she went away, oh oh,...". ¡BRAVO!

Los BravosInternacionalment, Los Bravos va ser una banda "One Hit Wonder" (d'un sol èxit). En l’àmbit domèstic, peró, van poder gaudir, durant cert periode de temps, de popularitat i ressò mediàtic gràcies a temes com “La moto” (1967) o “Los chicos con las chicas” (1967).

"La moto" es una de les cançons més comercials de Los Bravos. Menys complexa que "Black is black", és un tema original que té una divertida lletra i una melodia enganxosa:

        Quiero una motocicleta
        que me sirva pa correr
        y quiero una camiseta
        que tenga el número cien, ...