Módulos

L'origen del pop-rock simfònic nacional

Quartet pop-rock sinfònic creat a Madrid l'any 1969. Els seus components originals eren Pepe Robles (guitarra i veu), Tomàs Bohórquez (orgue Hammond i piano), Juan Antonio García Reyzábal (bateria) i Emilio Bueno (baix). Van editar cinc àlbums d'estudi i diversos singles i es van dissoldre l'any 1979.

Extraordinària banda integrada per quatre excel.lents instrumentistes i alhora, bons compositors. Innovadors i avantguardistes, cuidaven al màxim el seu so. La prodigiosa i personal veu de Robles, els omnipresents teclats de Bohórquez i els cors de la resta dels seus components, conformaven la principal senya d'identitat del grup.

El seu segon single va aparèixer el mes de desembre de 1969. En la seva cara principal s'incloia “Nada me importa” i en la cara "b", la fenomenal balada “Todo tiene su fin", la composició de Modulos més coneguda i valorada.

Modulos
Amb la seva memorable introducció i el seu final, tot facturat amb so d’orgue d'església; amb la veu afligida del cantant, una secció rítmica prominent i uns superbs arranjaments vocals, van fer de “Todo tiene su fin", un irrefutable número 1.

El seu primer álbum, "Realidad", es va publicar l'any següent i incloïa, entre altres temes, dues curioses i encertades versions d'aire psicodélic i estil indiscutiblement Módulos, de dos coneguts temes de The Beatles, "Yesterday" i "Hello Goodbye".

Sens cap mena de dubte, “Todo tiene su fin" és una de les dues o tres millors balades del pop espanyol de tots els temps.