The Dave Clark Five

Per què?, doncs perquè mano jo

Destacat quintet anglès de pop-rock dels anys seixanta format a Londres l'any 1957. També anomenats DC5, el grup estava format per Dave Clark a la bateria, Mike Smith el teclista i vocalista principal, Lenny Davidson a la guitarra, Rick Huxley al baix i, finalment, Dennis Payton al saxofon. Van ser un dels pocs conjunts que, temporalment, van poder competir amb The Beatles.

Com és de suposar, el líder de la banda era l'enèrgic bateria Dave Clark, personatge que també ocupava el lloc de director musical i exercia de productor executiu i representant del grup.

Habitualment, en les actuacions en directe, Dave Clark posava la bateria a la part davantera de l'escenari per fer-se veure, col.locant la resta de membres de la banda, els guitarristes i l'orgue, repartits entre els laterals i la part posterior.

The Dave Clark Five
El seu primer èxit va arribar el mes de gener de 1964 amb el senzill "Glad all over", un disc que va aconseguir desplaçar de les llistes britàniques "I Wanna hold your hand" de The Beatles, que havia estat número 1 durant sis setmanes seguides.

Arran d'aquest fet, Dave Clark Five obtindria una important repercussió mediàtica, cosa que van aprofitar per al llançament d'un reguitzell de hits propis: “Because”, "Bits and pieces", "Over and Over", "Come home” i “Catch us if you can".

Personalment, de tots els seus temes, em quedo amb la esplèndida balada romàntica "Because" (perquè) un excel.lent tema propi.