America

Tres genets americans dalt d'un cavall sense identitat

Trio d'estil folk-rock contemporani creat a Londres a finals dels anys seixanta i originalment compost per Gerry Beckley, Dewey Bunnell i Dan Peek, tres companys d'escola, fills, tots ells, de militars nord-americans destinats en bases britàniques, que, junts, van decidir iniciar una brillant carrera musical.

El repertori d'America oferia melòdiques composicions de tall acústic, complementades amb un acurat treball en les harmonies vocals.

A finals de 1971 publiquen el seu primer disc, l’homònim "America", un gran àlbum que incloïa la magnífica balada "I need you" (et necessito) i, sobretot, "A horse with no name” (un cavall sense nom), una cançó amb una lletra surrealista i psicodèlica que anava acompanyada d'una generosa ració d'exquisides harmonies vocals, un tema fàcil de tocar amb guitarra, ja que només té dos acords. Dues fantàstiques composicions que van tenir una considerable repercussió comercial, en especial "A horse with no name", un tema que als Estats Units va arribar al número 1.


America A més dels dos títols esmentats anteriorment, el tercet va continuar triomfant amb altres temes, com ara la petita joia “Sister golden hair”, un altre dels seus èxits comercials, “Ventura Highway”, “Tin Man” o “You can do magic”.

L'any 1975, America va gravar en espanyol una penosa versió de "Sister golden hair" rebatejada per a la ocasió com a "con tu pelo tan dorado", per sort, ningú a tingut l'atreviment, per ara, de remasteritzar-la digitalment per editar-la de nou.

Set dels seus àlbums van ser produïts per George Martin, el prestigiós productor musical dels Beatles.