Aphrodite's Child

Els tres xicots afrodites

Trio grec de rock progressiu i pop psicodèlic creat l'any 1967 i compost per Vangelis Papathanassiou (teclats), el seu cosí Demis Roussos (baix i veu principal) i Loukas Sideras (percussió i veus).

El seu primer senzill es va editar a França i va ser un èxit a mitja Europa. El disc incloïa "Rain and tears” (pluja i llàgrimes) una preciosa balada amb una excepcional execució vocal de Demis Roussos. Es tractava de l'adaptació d’un cànon del segle XVII que va arribar a ser número 1 en la majoria de països del Continent, excepte al Regne Unit, dada curiosa ja que la cançó estava cantada en anglès.

It's five o'clock " (són les cinc) va ser el títol del seu segon àlbum (1969), un altre treball recomanable, dominat de nou pel talent compositor de Vangelis i un Demis Roussos incommensurable en l'apartat vocal. El disc, a més del tema homònim del LP, incorporava una altra peça destacada, la melòdica balada “Marie Jolie”.

L'any següent, Aphrodite's Child publicaria un senzill amb una altre èxit comercial: “Spring, summer, winter and fall" (primavera, estiu, hivern i tardor), un títol que, posteriorment, no s’inclouria en cap àlbum.

Aphrodite's ChildQuan, a principis de 1972, es va comercialitzar el doble àlbum conceptual de rock psicodèlic i progressiu batejat amb el nom de “666”, una obra experimental de ressonàncies bíbliques, la banda ja s'havia separat.

Després de Aphrodite's Child, Vangelis es va allunyar dels escenaris i es va dedicar a compondre bandes sonores de pel.lícules, aconseguint un notable èxit i força notorietat. Demis Roussos, per la seva banda, a més d'engreixar-se com un bacó, també va obtenir un meritori èxit en solitari, però, el seu nou estil musical estava molt allunyat del exhibit en aquesta primera etapa de la seva carrera.