Cream

La “cream” de la “cream”

Banda de rock creada l'any 1966 a Londres i formada per tres dels millors instrumentistes del Regne Unit. Cream va ser un dels primers i més cèlebres "powertrios" de la dècada. El trio estava compost per Eric Clapton a la guitarra i veus, Jack Bruce al baix i vocalista principal i Ginger Baker a la bateria. Tres personatges ben coneguts en la indústria discogràfica anglesa, ja que tots ells, anteriorment, havien format par d’importants formacions de l'època.

Poderós i prestigiós grup, està considerada, majoritàriament, una de les més vitals i efectives bandes de blues/rock del període comprés entre el 1966 i el 1968. La seva particularitat radicava en el fet que tots els seus membres brillaven per igual; aquí el baix, el bateria i el guitarra competien entre ells, no hi havia un líder fix.

Dins la seva curta però brillant carrera, Cream va publicar quatre àlbums i diversos senzills, tot i que, amb posterioritat, han anat apareixent diverses recopilacions seves i edicions de concerts en directe.

Cream
El segon àlbum d'estudi de la banda, "Disraeli Gears", un excel.lent disc publicat l'any 1967, inclou una genial i antològica portada d'estil psicodèlic. Aquest LP no pot faltar en cap col.lecció de melòman discogràfic que es preï.

El setembre de 1968, extreta de l'àlbum "Disraeli Gears", Cream publica en format single “Sunshine of your love” (sol del teu amor).

Amb les notes de la guitarra i el baix a l'uníson, “Sunshine of your love” incorpora un dels millors riffs de guitarra de la historia de la música pop. Jimi Hendrix, fins l'any 1969, va interpretar aquest tema en tots els seus concerts en directe.