Los Brincos

Un glopet de cava que entrava força bé

Grup creat a Madrid l'any 1964. Els seus components originals van ser Fernando Arbex, Manuel González, Juan Pardo i Antonio Morales "Junior". Tot i ser considerada una de les millors formacions espanyoles de l’època, no va poder aconseguir mai la cobejada repercussió internacional.

En una època en què el bagatge discogràfic dels conjunts es nodria bàsicament de versions anglosaxones, la banda liderada per Fernando Arbex va demostrar tenir capacitat creativa i un elevat talent per a desenvolupar composicions pròpies.

El seu debut discogràfic es va produir l'any 1964 amb "Dance the pulga" (balla la puça) i "Bye bye chiquilla", temes que van obtenir una moderada repercussió comercial. El seu segon single presenta la curiositat que, una de les cançons més conegudes de Los Brincos, "Flamenco", va ser llançada com a cara “B” del disc. La cara “A” corresponia a "Cry" una cançó lenta cantada en anglès que va passar força desapercebuda.

El tema "Flamenco" és una barreja de folklore espanyol interpretat al més pur estil pop. La seva publicació va anar acompanyada, per part de la discogràfica, d'un llançament promocional sense precedents. "Flamenco" va tenir un èxit aclaparador.

Los Brincos
Posteriorment, Los Brincos augmentarien la seva popularitat triomfant amb peces tan aconseguides com "Borracho", "Tu me dijiste adiós" o "Mejor", probablement, una de les seves millors composicions.

L'any 1966 publiquen, entre d'altres, "A mi con esas", “Sola”, “Tú en mí” i la balada romàntica "Un sorbito de champagne", un dels temes més populars de Los Brincos i clàssic indiscutible en tots els balls particulars o “guateques” dels anys seixanta.

El 1968, ja sense Juan Pardo ni Junior, que havien abandonat el grup, treuen l’excel.lent àlbum “Contrabando", que incloïa "Lola", " El pasaporte " i "Nadie te quiere ya".