The Kinks

Els tarambanes número 1

Conjunt musical britànic format l'any 1963 a Londres pels germans Ray i Dave Davies. Grup de culte, autèntic fenomen en la història del rock, creat per a no passar desapercebut, vestien botes de punta, pantalons ajustats, jaquetes de cuir i camises de colors intensos, l'any 1964 van aconseguir el seu primer numero 1 en les llistes britàniques amb el seu tercer senzill: "You really got me”.

El primer disc de la banda incloïa una versió de la cançó de Little Richard "Long tall Sally". Malgrat els esforços publicitaris, el senzill va passar gairebé desapercebut. El segon disc, "You still want me", tampoc va tenir la repercussió esperada i per això, la seva discogràfica els va amenaçar d'anul.lar el seu contracte si el tercer no tenia èxit.

El tercer, "You really got me" va ser publicar el mes d'agost de 1964 i, finalment, va aconseguir el primer lloc a les llistes de venda del Regne Unit. El poderós riff de guitarra potent i distorsionat amb que Dave Davies arrenca la cançó, va donar al tema el seu toc distintiu.

Posteriorment, amb "All day and all of the night", "Tired of waiting", "A well respected man", "Sunny afternon", "Dandy", "Waterloo Sunset" i el seu destacat èxit "Lola" (que no es tracta d'una noia, doncs és el relat d'una trobada romàntica entre un jove i un transvestit), el grup es va convertir en una de les bandes més populars del Regne Unit.

L'any 1965 van iniciar la seva primera gira pels Estats Units, marcada pel deplorable comportament del grup derivat de les tensions a l'escenari entre els seus components, ja que, ben proveïts d'alcohol, acostumaven a barallar-se en ple concert. Després d'aquesta gira, la Federació Americana de Músics els va vetar, no podent actuar als Estats Units durant quatre anys per "conducta poc professional".

The Kinks
El mes de maig de 1966, a un eixelebrat, se li va ocórrer la brillant idea de contractar a The Kinks perquè actuessin un diumenge a la tarda a una mena de cabaret, gairebé un puticlub, que es deia "Paladium de Cristal" i que es trobava situat en ple centre de Madrid.

La surrealista visita de The Kinks a Espanya, va acabar, com era d'esperar, amb enrenou i amb problemes amb la policia i amb el promotor del concert que, en veure que no cobria despeses, amb l'excusa que no actuava el baix titular del grup, que en aquells moments es trobava convalescent a causa d'un accident de cotxe, no va voler abonar l'import dels honoraris prèviament pactats.