1910 FruitGum Co.

El xiclet més comercial

Banda nord-americana de "bubblegum pop" creada l'any 1965 i originària de Linden un municipi de l'estat de Nova Jersey. El curiós nom del grup fa referència a una marca comercial que el vocalista principal de la formació, Frank Jeckell, va trobar imprès en un vell embolcall de xiclet.

El bubblegum (xiclet) és un subgènere de la música pop que va sorgir a finals dels anys seixanta. Gloriosament anti-pretensiós, ja que no amagaba la seva orientació comercial, brindaba melodies, ritmes i tornades enganxoses i insistents (com si estiguéssim mastegant xiclet), a més de lletres senzilles, intranscendents, a vegades absurdes, que només buscaven el passar-s'ho bé. En definitiva, música feta per a vendre discos i guanyar diners.

Amb predomini del format single, aquest tipus de música anava específicament dirigida al consumidor adolescent. En aquell període, juntament amb Ohio Express, 1910 FruitGum Co. van ser els reis del bubblegum pop.

1910 FruitGum Co.El single amb el tema "Simon say" va ser el seu primer treball discogràfic, un disc publicat el mes de gener de 1968 que va portar al grup a d'alt de tot de les llistes de vendes. La cançó estava inspirada en el joc per a infants que porta el mateix nom i va ser el títol més venut de la banda.

Al marge de "Simon says", 1910 FruitGum Co., va gaudir d'una interessant carrera plena d'èxits, editant cançons com "The train", "1,2,3, Red Light" o "Special Delivery", composicions totes elles de tall similar.

Quan l'explosió "bubblegum" va començar a perdre pistonada, el projecte FruitGumCo. va deixar d'existir