Blood, Sweat and Tears

La banda que exigia sang, suor i llàgrimes

Multitudinària banda nord-americana creada a Nova York l'any 1967. Blood, Sweat & Tears, traduït literalment, "sang, suor i llàgrimes" són coneguts també per les seves sigles: BS&T.

Formació concebuda amb l'estructura de Big Band, es a dir, amb una base rítmica clàssica (guitarra, teclats, baix i bateria) i una potent secció de metalls (dues trompetes, trombó i saxo) es van convertir, juntament amb un altre gran grup americà, Chicago, en la principal icona de l'anomenat Jazz-rock.

L'any 1969 publiquen un dels seus discs més reeixits, l'homònim "Blood, Sweat & Tears", es tracta del seu segon àlbum d'estudi i inclou formidables temes com ara el potent "Spinning Wheel" (roda giratòria) o l'excel.lent composició "You've made me so very happy (m'has fet molt feliç)".

Ja consagrats, el diumenge 17 d'agost de 1969, als voltants de la mitjanit, actuen amb un repertori de deu cançons davant milers de persones al cèlebre Festival de Woodstock, el memorable certamen dels tres dies de "Pau, Música i Amor" passats per aigua.

Blood, Sweat & Tears
L'any 1970, publiquen "Blood, Sweat & Tears 3", un disc que aporta composicions de molt alt nivell, com la brillant "Hi-De-Ho", un tema on es pot gaudir de la contundent interpretació del llavors nou cantant, el canadenc David Clayton-Thomas. Es tractava d'una cançó composta expressament per Carole King per a la banda i amb la qual, el grup, aconseguiria un gran èxit de vendes.

Més tard, els continus canvis de formació, una constant en la carrera artística d'aquesta banda, no van permetre aconseguir la cohesió necessària per innovar el so inicial del grup i millorar l'excel.lent nivell artístic que, en els inicis dels anys setanta, els havia fet triomfar.