Carly Simon

El secret més ben guardat

Carly Elisabeth Simon és una cantant i compositora nord-americana d’estil pop-rock suau. Alguns crítics musicals l'anomenen la “cantant confessional” per les lletres, sovint autobiogràfiques, de moltes de les seves composicions. Va estar casada, i posteriorment divorciada, amb el conegut cantautor bostonià James Taylor.

El seu tercer àlbum, “No secrets”, publicat el mes de novembre de 1972 va arribar al lloc número u en les llistes de vendes dels Estats Units. El disc incloïa el seu primer èxit comercial que, a més, seria el seu tema més famós, “You're so vain" (ets tant cregut), cançó tremendament popular que compta amb la col.laboració de Mick Jagger corejant la tornada.


Carly Simon La cançó llança una ferotge crítica dirigida a un antic amant molt egocèntric. La lletra diu: "Ets tan cregut, probablement pensis que aquesta cançó és sobre tu...". L’enigma de conèixer la identitat del personatge receptor d'aquests retrets ha estat durant molt de temps tema d'especulació, un secret gelosament guardat.

Carly Simon ha donat com a pista que el nom del destinatari dels seus menyspreus conté les lletres "a", "e" i "r". La llista de candidats inclou, entre d'altres, a Mick Jagger, Cat Stevens i Warren Beatty. Amb tota seguretat, seria millor que mai reveli la seva identitat perquè, si ho fes, de què parlaria a les entrevistes?