The Lovin’ Spoonful

Els estius metropolitans

A principis de 1965, dos rockers de Long Island, Steve Boone i Joe Butler, es van unir a dos folkies del Greenwich Village, John Sebastian i Zal Yanovsky per a formar The Lovin' Spoonful un dels notables conjunts pop sorgits als Estats Units durant la dècada dels seixanta.

Lovin’ Spoonful van publicar el seu primer treball discogràfic l'any 1965, un disc titulat "Do you believe in magic?" (creus en la màgia?). La cançó que dona títol al senzill va aconseguir unes excel.lents vendes, escalant als primers llocs de les llistes d'èxits nord-americanes.

Combinant el millor de la música folk, del rock and roll i amb un toc country, van continuar publicant èxits com "Daydream", "You didn't have to be so nice", "Nashville cats", "Did you ever have to make up your mind" i, sobretot, la fantástica "Summer in the City" (estiu a la ciutat) una cançó editada el mes de juliol de 1966 que, amb posterioritat, seria versionada per nombrosos artistes; un tema que els va portar directament a la posició número 1.

The Lovin' Spoonful
"Summer in the City" ràpidament es va transformar en himne pop de l'època. D'enganxosa melodia, anava acompanyada d'uns efectes sonors molt particulars: clàxons de cotxes i sorolls d'obres al carrer, efectes que servien per a emfatitzar, sota el punt de vista del grup, un calorós estiu a ciutat.

La portada del single, però, crec que hauria d'haver estat més encertada; per exemple, amb el quartet remullant-se en una boca d'incendis, d'aquestes que hi ha als carrers americans per a ús dels bombers o, si més no, una bonica imatge estiuenca, en lloc de la típica foto d'estudi que es va inserir, on es poden veure als quatre membres del grup gandulejant dalt d’una escala.