The Small Faces

Les caretes angleses que estaven de moda

Banda britànica creada l'any 1965 a l'est de Londres. Referent cultural de la joventut britànica d'aquell període i grup puntal del moviment "mod". El grup estava compost per Steve Marriott, el seu líder (veu i guitarra), Ronnie Lane (veu i baix), Jimmy Winston (teclats) i Kenny Jones (bateria). Sembla ser que el nom de The Small Faces (les cares petites), feia referència, indirectament, a la baixa estatura de tots els seus components.

Tot i que només van estar junts quatre anys, el llegat musical de The Small Faces es considera com un dels més importants de la cultura "mod" britànica i, al mateix temps, de la música psicodèlica. Com a genuïns representants musicals de l'esmentat moviment "mod" (abreviatura de modernista), anaven sempre guarnits amb vestimenta pulcre i elegant i portaven els cabells més curts que els de la resta de grups de rock de l'època.


A l'agost de 1966, The Small Faces publica "All or nothing" (Tot o res), un tema pròpi escrit per Steve Marriott i Ronnie Lane que aconseguiria ascendir al lloc número 1 en la llista de singles més venuts al Regne Unit.

The Small FacesAquest gran èxit venia precedit per altres petits hits com" Whatcha gonna do about it" o l'enganxosa "Sha-La-La-La-Lee".

Amb una intensa sèrie de concerts per tota la Gran Bretanya, The Small Faces arribaria a fer deu actuacions setmanals. A finals de 1967, editen una demolidora peça carregada de rhythm and blues i soul anomenada "Tin soldier", un altre dels seus èxits.


A l'estiu de 1969, l'arribada de Rod Stewart i Ron Wood, el futur Stone, al grup, convertiria a The Small Faces en The Faces, pero això..., això ja és una altre historia, la d'una altre célebre banda anglesa de principis dels 70.