Barry McGuire

Buscant les armes de destrucció massiva

Cantautor nord-americà d'estil folk-rock, nascut a Oklahoma City, tot i que, als dos anys, els seus pares es van separar i McGuire es va traslladar a viure amb la seva mare a l'assolellada Califòrnia.

L'any 1963 veu la llum "The Barry McGuire Album", el seu primer treball discogràfic. La popularitat, però, no l'hi arribaria fins dps anys després, quan va interpretar l'himne generacional "Eve of destruction" (vigília de destrucció), un tema publicat en el seu segon àlbum, "Barry McGuire featuring eve of destruction".

Típica cançó de protesta dels anys seixanta, conté una colpidora lletra que va escriure el cantant i compositor americà, P.F. Sloan a l'edat de 19 anys. Abans que "Eve of destruction" aconseguís ser un destacat èxit i fos reconeguda internacionalment, va ser gravada per diversos artistes, entre ells, la banda nord-americana The Turtles.

El títol de la cançó es va prendre dels carregaments d'armes que els americans enviaven a la guerra de Vietnam i que, perversament, s'anomenaven "Eve of destruction".


Barry McGuire
La frase: "... Tens l'edat suficient per matar, però no per votar", fa al.lusió a la prohibició, en aquella època, als Estat Units, de no poder votar fins als 21 anys, en canvi, sí que podien ser enviats a la guerra del Vietnam, ja que l'edat mínima per allistar-se, era de 18 anys.

  El món oriental està explotant,
  Hi ha flames de violència, bales carregades.
  Tens edat suficient per matar, però no per votar.
  Si no creus en la guerra,
  ¿que significa aquesta arma que estàs carregant?.
  I fins i tot en el riu Jordà hi han cossos surant,
  i em dius una i altra vegada, amic meu,
  que no creus que ens trobem
  en la vigília de la destrucció,...