Eddie Floyd

Garantit: tocar fusta porta bona sort

Cantant i compositor nord-americà, Eddie Floyd es va donar a conèixer en el mon artístic pel celebèrrim tema "Knock on wood" (toca fusta), una peça clàssica de la dècada dels seixanta i una de les cançons més emblemàtiques de la música "soul".

Escrita a mitges pel mateix Eddie Floyd i Steve Cropper (el guitarrista de Booker T. and the MG's que, per aquells anys, treballava simultàniament per a la discogràfica Stax Records), "Knock on wood" va sortir publicada l'any 1967 en l'homònim àlbum de debut d'Eddie Floyd i, tot i que guarda alguna similitud amb l'èxit de Wilson Pickett "In the midnight hour", això no va ser obstacle per a conquerir el primer lloc de les llistes de soul.

Segons Eddie Floyd, "Knock on wood" va ser escrita mentre la ciutat era "atacada" per una tempesta, és per això que en el text de la seva lletra hi ha referències a llamps i trons.


Eddie Floyd
"Knock on wood" va ser versionada gairebé simultàniament a la sortida del disc original d'Eddie Floyd pels cantants americans Otis Redding i Carla Thomas, que la van interpretar a duet en el seu disc "King and Queen" (rei i reina).

Amb posterioritat, seria enregistrada per més d'un centenar de famosos artistes, des de David Bowie, que la va grabar en directe l'any 1974, fins a Amii Stewart, que l'any 1979 la va convertir en un hit discotequer.

"Knock on wood" es un magnífic i encertat tema, es pot dir amb rotunditat que ha portat a l'èxit a la majoria dels intèrprets que l'han versionat.