Joe Tex

Joe, ensenya'ns a recitar soul.

Joseph Arrington Jr., conegut artísticament com a Joe Tex, va ser un cantant de soul dels anys seixanta i setanta del passat segle XX. Originari de Texas, li va costar una dècada aconseguir la celebritat i el reconeixement popular ja que, immerescudament, malgrat la seva força i el seu poder vocal i compositiu, sempre va estar artísticament relegat a un segon pla.

Músic injustament infravalorat. Durant els seus primers vuit anys com a cantant i malgrat haver gravar més de trenta singles en aquest període, mai va aconseguir que cap d'aquestes cançons figuressin a les llistes de les més escoltades.


El seu primer èxit de vendes es va produir l'any 1961 amb "Baby you're right" (nena, tens raó), un tema de James Brown que arribaria a situar-se al lloc número 2 de les llistes de rhythm and blues. Després d'aquest aconteixement, vindria la resta d'èxits. L'any 1965, amb "Hold what you've got" (mantenir el que tens), va entrar amb força a les llistes americanes, venent més d'un milió de còpies.

Joe Tex
Aquesta cançó, composta per ell mateix, és una càlida i sentida balada on sobresurt la seva profunda veu i on ell va a començar a introduir el que seria una de les seves senyes d'identitat, una marca estil de la casa. Es tracta dels seus personals "recitats", uns sermons declamats que inseria en algun moment de les seves composicions.

Es per aquest motiu, per al qual es considera a Joe Tex un predecessor de l'estil rap.


L'any 1967, Joe publica "Show me" (ensenya'm), un divertit i vibrant tema, una de les seves cançons més conegudes i, amb el temps, la composició pròpia més versionada per altres artistes.