Percy Sledge

Descripció de les tonteries que pot fer un home enamorat

Cantant nord-americà de soul i rhythm and blues nascut a Leighton, un municipi ubicat a l'estat d'Alabama. Un intèrpret internacionalment conegut per l'excel.lent interpretació que va fer, l'any 1966, de la preciosa balada que formava part del seu disc de debut, l'èxit planetari "When a man loves a woman” (quan un home estima a una dona), per a molta gent, la cançó més romàntica de la història.

En la carátula posterior del disc, "When a man loves a woman” apareix acreditada a Calvin Lewis i Andrew Wright, que eren els músics que tocaven, respectivament, el baix i els teclats amb Percy Sledge.

Percy Sledge
Anys més tard, però, en una entrevista per al programa de la televisió sueca "The Sixties", Percy Sledge va admetre que "When a man loves a woman” la va escriure ell i que va cedir l'autoria als seus companys perquè l'havien ajudat en la composició.

Clàssic emocional, "When a man loves a woman", s'ha utilitzat fins l'empatx per a evidenciar situacions romàntiques, tot i que la seva lletra pretén reflectir una situació de desamor. De fet, sembla ser que Percy Sledge va escriure la cançó just després que la seva novia l’hagués deixat:


     Quan un home estima a una dona,
     el seu cervell no està per a res més, ...