The Box Tops

El carter que portava un bitllet d'avió

Quintet creat l'any 1965 a Memphis, Tennesse, i liderat pel jove vocalista, compositor i guitarrista, Alex Chilton. Van ser un dels més admirats grups nord-americans de pop-rock (i una mica de soul) dels anys seixanta. Durant el curt període en què es van mantenir en actiu (del 1967 al 1970), The Box Top va gravar 10 singles i 4 Lp's.

Malgrat que la seva carrera musical va ser curta, The Box Tops es va guanyar un espai important dins del pop dels anys seixanta, editant un grapat de singles que van cridar l'atenció dels mitjans i de la joventud de l'època.

El mes de setembre de 1967, The Box Tops arribaria al n°1 de les llistes d'èxits amb "The letter" (La carta), un fantàstic tema publicat dins l'àlbum que portava aquest mateix nom i que destaca per la veu, amb tonalitat greu, profunda i amb sentiment, del seu cantant, Alex Chilton que, en les dates en que es va enregistrar la cançó, tan sols tenia 16 anys.

Durant la guerra de Vietnam, "The letter" es va fer molt popular entre els soldats nord-americans, ja que la lletra tracta d'un jove que en la llunyania, rep una carta de la seva xicota dient-l'hi que no pot viure sense ell; llavors, el noi, ràpidament, treu un bitllet d'avió per tornar a casa i poder estar així, quan abans millor, al costat de la seva estimada.

The Box Tops
Amb una durada de un minut i cinquanta-vuit segons, "The letter", és una de les cançons pop més curtes de totes les que han aconseguit assolir les llistes d'èxits.

Per ser més realista la descripció de la sensible història exposada, la gravació inclou, cap al final de la cançó, l'efecte sonor d'un avió enlairant-se.

Dóna'm un bitllet d'avió,
no tinc temps per agafar un tren ràpid,
els dies de solitud s'han anat, me'n vaig a casa:

  La meva xicota m'ha escrit una carta,...