The McCoys

Sloopy, el patró d'Ohio

Quartet juvenil nord-americà originalment format a Dayton, una població de l’estat d'Ohio, va ser una de les bandes nord-americanes de música pop més triomfadores en relació a l'edat dels seus components.

El mes d'octubre de 1965, The McCoys va publicar un single amb la divertida cançó "Hang on Sloopy" (espera, Sloopy), un tema senzill, de melodia simple però alegre i comercial que, vertiginosament, va arrelar a tot arreu i amb la qual els McCoys van aconseguir un espectacular èxit a tot el mon. Als Estats Units arribaria a ser número 1.


Universalment versionada, en aquell periode, per infinitat de grups i artistes. Aquí, a casa nostre, l'any 1966, la van enregistrar, entre d'altres, dos bons conjunts barcelonins: els Lone Star i Los Jóvenes (vuelve Sloopy).


The McCoys
"Hang on Sloopy" s'ha convertit en una mena de cançó oficial d'Ohio. Actualment, en la majoria d'esdeveniments esportius que se celebren en aquest estat americà, fan servir "Hang on Sloopy" com a tema musical.

L'any 1985, l'Assemblea General de Ohio va proclamar "Hang on Sloopy" "cançó rock oficial". Ohio és l'únic estat americà que, a més del seu propi himne, el tema "Beautiful Ohio", té cançó rock oficial.


L'any 1969, The McCoys es va establir com a banda d'acompanyament oficial del conegut guitarrista albí de rock i blues elèctric, Johnny Winter.