The Tremeloes

El daurat silenci tremolós

Banda londinenca de pop britànic. Inicialment es deien, Brian Poole and The Tremeloes, i l'any 1963, era una de les bandes més importants del Regne Unit. L'any 1966, Brian Poole, el vocalista, va decidir deixar el grup per iniciar una carrera en solitari i, per aquest motiu, el nom del grup va quedar reduit a The Tremeloes. Aquest fet, iniciaria l'ascens artístic de la banda i, al mateix temps, la caiguda en picat de Brian Poole.

La llegenda diu que el dia 1 de gener de 1962, el segell discogràfic Decca volia contractar un grup de música beat per a produir-los el seu primer àlbum. Dues bandes joves i prometedores es van presentar a la audició, eren The Tremeloes i The Beatles. Decca va escollir a The Tremeloes, perdent així un (segur) negoci multimilionari.


Un any més tard, però, amb la lliçó apresa, van contractar a The Rolling Stones, amb aquesta acció, la discogràfica va esmenar, en part, la monumental ensopegada anterior.

"Silence is golden" (El silenci és or), llançada com a single el mes de maig de 1967, va ser la cançó més coneguda de The Tremeloes. A Espanya, el tema va ser versionat per un munt de grups, destacant sobre totes, la versió del conjunt granadí Los Angeles.


The Tremeloes"Silence is golden" és una balada romàntica, cantada en to de falset i on els quatre integrants de The Tremeloes fan gala d'un excel.lent acoblament de veus. Es tracta d'una composició original de la banda nord-americana, The Four Seasons, un tema que havien enregistrat tres anys abans sense gaire ressò.

Com a anècdota curiosa, l'any 1969, el quartet es va atrevir a reinterpretar, en pla pop comercial, la coneguda cançó de Luís Aguilé "Cuando salí de Cuba", convertint-la en “Once on a Sunday morning" (Una vegada un diumenge al matí). En el pla purament artístic, el tema no mereix cap altre comentari.