Z-66

Les marxoses nits mallorquines

Conjunt mallorquí que, com sembla indicar el seu nom, va ser creat l'any 1966. La formació original estava composta per Vicenç Caldentey (guitarra), Pere Brunet (saxo), Leopoldo González (baix) i Tito Herrero a la bateria. Més tard, se'ls uniria el cantant i futur líder de la formació, Llorenç Roselló “Lorenzo Santamaría”.

En els seus inicis, Z-66 es va especialitzar en versions de temes actuals de l'època. Les interpretaven en anglès, obtenint resultats de notable qualitat. El seu primer disc, gravat a Barcelona, sortia a la llum el mes de gener de 1968, es tractava d'un Ep que incloïa, entre altres cançons, una brillant versió de "Gimme a little sign" (fes-me un petit senyal), un tema clàssic de música soul que en el seu dia va popularitzar el sureny Brenton Wood.

Z-66
Aconseguirien el seu major èxit l'estiu de 1968, quan van publicar la versió castellanitzada del clàssic de The Moody Blues "Nights in white satin"; seria el seu disc més venut. En total, la discografia del grup comprèn un EP i cinc senzills.

El 15 de juliol de 1968, van ser els teloners de Jimi Hendrix en la única actuació que el malaguanyat guitarrista va efectuar a Espanya, contractat per a la inauguració oficial de la sala de Festes Sgt. Pepper's.

Els Z-66 serien artistes habituals de l'escenari d'aquest recordat club, antigament ubicat a la cosmopolita Plaça Gomila de Palma de Mallorca.