Harry Nilsson

Un cantant de pel.licula

Cantant i músic nord-americà nascut al barri de novaiorquès de Brooklyn. Malgrat la seva reconeguda reputació com a compositor, tots els grans triomfs de la seva carrera van ser versions de temes d'altres artistes.

Els seus principals èxits van ser, “Without you” (Sense tu), una balada composta per la banda britànica Badfinger i comercialitzada l'any 1971 i, sobretot, “Everybody's talkin'” (Tothom està parlant), una composició del poc conegut cantautor nord-americà Fred Neil publicada l'any 1968.

"Everybody's talkin'" de Harry Nilsson va tenir la immensa fortuna de ser inclosa en la banda sonora del film "Midnight cowboy” (Cowboy de mitjanit), l'oscaritzada pel.lícula de l'any 1969 que van protagonitzar Dustin Hoffman i Jon Voight. Poques vegades una cançó i una pel.lícula s'han complementat tant.

Passats prop de cinquanta anys de la seva estrena, no es pot parlar de "Midnight cowboy” sense que et vingui al cap el tema principal de la seva banda sonora, i el mateix passa a la inversa.

Harry Nilson
Everybody’s talkin’ at me,
I can’t hear a word they’re sayin,...

(Tothom em parla,
però no sento res del que em diuen)

Bon amic dels quatre Beatles, durant la roda de premsa que van oferir, l'any 1968, John Lennon i Paul McCartney, per a anunciar la creació de la companyia discogràfica Apple, li van preguntar a John Lennon quin era el seu artista americà preferit i, aquest, va respondre: Harry Nilsson; després li van preguntar a Paul McCartney quina era la seva banda americana favorita i Paul va contestar: Harry Nilsson.