John Fred and his Playboys Band

La disfressa pop de la Judit (amb ulleres)

Banda nord-americana d'un sol èxit (one-hit wonder), originaria de Baton Rouge, la capital de l'estat de Louisiana, i creada pel vocalista John Fred Gourrier. Completaven la formació, Ron Goodson (trompeta), Tommy De Generis, (orgue), Andy Bernard (saxo), Harold Cowart (baix), Joe Miceli (bateria), Charlie Spinoza (trompeta) i Jim O'Rourke (guitarra).

El seu número 1 comercialitzat a finals de 1967, "Judy in disguise (with glasses)" (Judy disfressada (amb ulleres)), un tema divertit, alegre i superficial va propulsar a John Fred and his Playboys Band a la fama, malauradament per a ells, sense poder gaudir de continuïtat posterior.

Sembla ser que John Fred i Andrew Bernard, van co-escriure "Judy in disguise" pretenent parodiar "Lucy in the Sky with Diamonds" (Lucy està en el cel amb diamants), la brillant composició de The Beatles, publicada dins l'àlbum Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

John Fred and his Playboys band
Es tracta d'un tema molt comercial que, en aquell periode, aprofitant el seu èxit, seria versionada per infinitat de grups i artistes. Aquí, a casa nostra, l'any 1968 la van publicar, entre altres, els conjunts barcelonins Los Sirex i Los Salvajes (Judy con disfraz) i, curiosament, tots dos grups, intencionadament o no, es van menjar "les ulleres" de la Judy, un accessori que formava part del títol original d'aquesta divertida cançó.

A més, Los Salvajes, en la caràtula del seu single, es van atrevir, fins i tot, a piratejar la imatge pop de la coberta del disc d'en John Fred i els seus Playboy's, un recurs artistic força habitual en aquella època.