Los Iberos

L'autèntica estiuejant ibèrica

Una de les formacions més brillants que va donar la dècada daurada dels seixanta al nostre país. Es tracta d'una banda pop-rock d'extrema qualitat, tant musical com vocal. La formació més "clàssica" de Los Iberos estava composta per Enrique Lozano, membre fundador del grup i guitarra solista, Adolfo Rodriguez, guitarra i veu, Diego Cascado a la bateria i Cristóbal de Haro al baix.

L'any 1968, la discogràfica Columbia els envia als prestigiosos estudis Decca de Londres per a enregistrar les cançons que, posteriorment, apareixeran en diversos discos. Fruit d'aquest treball, surt a la llum el seu primer senzill, sens dubte, un dels seus millors treballs.

En la cara "A" hi trobem "Summertime girl" (noia d'estiu), considerada una de les deu millors cançons pop dels anys seixanta al nostre país. Un fet d'extraordinari mèrit si tenim en compte que el tema està interpretat en anglès.

Los Iberos
Amb uns encertats arranjaments orquestrals i uns cors de veus perfectament engranats en la melodia, si "Summertime girl" hagués estat signada per qualsevol grup anglosaxó, segurament estaríem parlant d'un innegable numero 1 mundial.

En les seves actuacions en directe, sempre es presentaven amb repertori propi, sense interpretar mai versions d’altres artistes. Diuen que Los Iberos, en aquell temps, eren un dels millors conjunts en directe de la Península Ibèrica.

En total, durant la seva dilatada carrera artística, Los Iberos van publicar nou singles i un elapé.