Mungo Jerry

Un gran èxit estiuenc obtingut per la patilla

Grup britànic creat a la ciutat anglesa d'Ashford a finals de la dècada dels seixanta, un quintet que practicava una barreja de folk i pop-rock força comercial.

Liderada pel cantant, guitarrista i compositor Raymond Edward Dorset (Ray Dorset), la banda es completava amb Mike Cole (baix), Paul King (guitarra), Joe Rush (percussió) i Colin Earl (piano).

L'any 1970, Mungo Jerry publica el seu primer single, un disc que inclou la seva cançó més popular, el conegut himne estiuenc "In the summertime" (A l'estiu), un tema escrit per Ray Dorset que va aconseguir ser èxit absolut en gran part del món mundial.

"In the summertime" està considerat un dels senzills més venuts de la història de la música pop, amb prop de 25 milions de còpies venudes.

Es tracta d'un tema pop molt bàsic, una cançó de només tres acords, però enganxosa fins a més no poder. En el disc, Mungo Jerry prescindeix de la bateria, instrument fonamental per marcar el ritme i la substitueix pel so produït al bufar el broc d'una garrafa de vidre buida, a l'estil dels instruments de les primeres bandes afro-americanes de "blues", les anomenades "Jug Band".

El més curiós, però, és que el single que es va llançar al Regne Unit amb aquesta cançó, es va comercialitzar en format de 33 rpm., en lloc de les habituals 45 revolucions. Diuen que ho van fer per poder abaratir el preu del disc i així afavorir als compradors.
 
  
Cançó composta en menys de mitja hora, la lletra no és cap prodigi de literatura:
Xi-xi-xi, Uh, xi-xi-xi, Uh.
A l'estiu, quan el temps és bo, et pots estirar fins a tocar el cel,
quan el temps és bo, tens les dones, tens les dones al cap,
tens beguda, tens empenta.
Surt a veure que pots trobar,...