Rare Earth

Agafeu seient i prepareu-vos, comença "Get ready"

Banda nord-americana de rock creada l'any 1961 a Detroit i formada, inicialment, per Gil Bridges (vocalista, saxo, flauta i percussió), Rod Richards (guitarra i veu), John Persh (baix i veu), Kenny James (orgue i piano) i Pete Riviera (bateria i veu). Amb la seva explosiva barreja de rock, soul, funk i pop, el quintet va trobar ràpida acceptació, sobretot entre el públic americà.

L'any 1968, entren a formar part del llegendari segell especialitzat en música negra, Motown, la discogràfica establerta a la ciutat americana del motor, Detroit, (d'aquí ve el nom de la companyia: Mot-town) que, curiosament, crea una divisió, un subsegell, amb el nom de la banda, Rare Earth (Terra rara), per a la contractació exclusiva d'artistes no afro-americans.

L'any següent, Rare Earth publica el seu segon àlbum, un notable treball d'estudi que porta el nom de "Get ready" (Prepara’t), un disc que llançaria definitivament el grup cap a la fama mundial.

Rare Earth
"Get ready" inclou en la totalitat de la seva cara "B" l'espectacular tema que porta el mateix nom, una trepidant peça de 21 minuts i 36 segons de durada, enregistrada en fals directe que va causar furor a tot Europa. El tema va ser número 1 a la majoria de discoteques occidentals.

Es tracta d'una versió del tema original, "Get ready", compost per Smokey Robinson, que, l'any 1966, ja havien popularitzat, amb menys fortuna, el quintet vocal The Temptations.

L'any 1970, en format single, Rare Earth va publicar una versió més comercial de "Get ready". El tall només incorporava els tres primers minuts de la composició original.