Scott McKenzie

El poder pacifista de les flors

Cantant folk nord-americà de nom real Philip Wallach Blondheim i nascut a Jacksonville Beach, Florida. Va ser mundialment conegut pel seu únic gran èxit, el popular i immortal himne hippie "San Francisco (be sure to wear flowers in your hair)" (San Francisco (assegureu-vos de portar flors al cabell).

Emblema oficial del moviment "flower power", ja que la lletra de la cançó convidava els joves a portar flors al cabell si peregrinaven a la ciutat del seu títol, el tema "San Francisco" va marcar tota una època i tota una generació.


Composta el mes de maig de 1967, l’any de l’estiu de l’amor (summer of love), va ser escrita per John Philips, un dels integrants de la cèlebre agrupació The Mamas and the Papas per a promocionar el Festival de Música Pop Internacional de Monterey. Posteriorment, va cedir el tema a Scott McKenzie que amb aquesta cançó, obtindria un èxit instantani.


Scott McKenzie
En l'esmentat festival de Monterey hi van actuar les grans figures del moment, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, The Who, The Mamas and The Papas, The Byrds, Simon and Garfunkel, The Animals, Steve Miller Band o Otis Redding, entre d'altres. Monterey va suposar l'origen dels grans festivals de música rock que avui dia coneixem.

If you're going to San Francisco,
be sure to wear
some flowers in your hair,...

(Si aneu a San Francisco,
assegureu-vos de portar
alguna flor al cabell)