The Moody Blues

Unes inoblidables nits en blanc

Quintet britànic de rock creat l'any 1964 a la ciutat anglesa de Erdington, Birmingham. Durant un cert temps, la banda va comptar amb la representació comercial de Brian Epstein, el mateix manager de The Beatles.

Després d'aconseguir un número 1 amb "Go now", una cançó editada l'any 1964 i inclosa en el seu segon single, The Moody Blues va aconseguir la immortalitat en publicar el tema que ha sustentat la seva carrera; es tracta de la brillant composició "Nights in white satin" (Nits en blanc setí), una ensucrada balada que va saber fusionar el romanticisme amb la psicodèlia i el rock simfònic.


The Moody Blues
El tema original va ser comercialitzar l'any 1967 i estava inclòs en l'álbum "Days of future passed" (Dies del futur passat), un gran LP conceptual que comptava amb la participació de la London Festival Orchestra. La cançó tenia una durada de 7 minuts i 38 segons; posteriorment, va sortir una altra versió, editada en single, que va reduïr la peça a 4 minuts i 26 segons.

Amb tota seguretat, aquestes nits envoltades en blanc setí han fet somiar a més d'un i més d'una al llarg de les últimes dècades. Sens dubte, es tracta d'un dels temes musicals més punxats, radiats, cantats i versionats de la història contemporània.
Nits de blanc setí,
que no tenen final.
cartes escrites,
que mai arribaran,...