Buffalo Springfield

Els bisons americans d'admirables veus

Quintet canadenc-americà de country-rock liderada a l'uníson per tres talentosos cantants, guitarristes i compositors, una formació que va servir de plataforma artística per a les carreres en solitari de Neil Young, Stephen Stills i Richie Furay.

Buffalo Springfield va saber combinar a la perfecció el rock, el folk i el country, desenvolupant, amb estil propi, un so molt particular, identificat per la barreja de guitarres acústiques i elèctriques, sempre en continu diàleg entre elles, juntament amb la composició sonora de les seves perfectes i acoblades harmonies vocals.


Grup de culte, però també, malauradament, grup de curta durada ja que van estar en actiu poc més de dos anys; no obstant això, va ser temps més que suficient per a la publicació de tres excel.lents àlbums i per deixar un llegat que va tenir gran influència en el desenvolupament posterior del gènere folk-rock.


Buffalo Springfield
El mes de gener de 1967 sortia al mercat el seu tercer senzill, un disc que contenia l'emblemàtic tema homònim "For what it's worth" (per si serveix d'alguna cosa), un dels grans himnes activistes de la dècada dels seixanta, una cançó antibel.licista escrita per Stephen Stills que al cap de poc temps, es convertiria en himne polític.

Després de la ruptura del grup, Stephen Stills es va unir a David Crosby (ex The Byrds) i Graham Nash (ex The Hollies) per formar l'acreditat supertrio Crosby, Stills and Nash, un grup que en algunes etapes de la seva carrera i en formació de quartet, va comptar amb la participació del "Buffalo" Neil Young (CSN&Y).