Manfred Mann

Pop comercial d'aspecte intel.lectual

Quintet britànic d'estil pop creat a Londres l'any 1962. De fet, Manfred Mann és el nom artístic de Manfred Lubowitz, el lider de la banda i un excel.lent pianista sud-africà nascut a Johannesburg. En la dècada dels anys seixanta, va ser un dels conjunts més interessants del Regne Unit.

Manfred Mann va saber combinar molt bé la seva faceta rhythm and blues i la jazzística (la veritable passió del creador de la banda) amb el pop més enganxós, peró, amb composicions comercials molt ben aconseguides.

L'elenc de cèlebres personalitats que van passar per la banda és enorme, destacant, entre d'altres, el baixista Jack Bruce, que posteriorment es convertirà en el pilar dels Cream o Klaus Voormann, un bon amic de The Beatles i el dissenyador de la famosa portada de l’àlbum “Revolver”.

Manfred Mann
L'any 1964, després d'editar el single "Do Wah Diddy Diddy", un superficial tema pop que va arribar al número 1 a tot arreu, fins i tot als Estats Units, es produiria la consagració de Manfred Mann.

L'any 1966, aconseguirien el seu segòn número 1 amb "Pretty Flamingo" i, dos anys més tard, arribaria el tercer amb l'estupenda versió que van realitzar del "Mighty Quinn" de Bob Dylan.

En l’àmbit local, podem trobar unes molt bones versions de l'època dels temes "Do Wah Diddy Diddy" i de "Pretty Flamingo" a càrrec del conjunt barceloní Los Mustang.


Do-Wah-Di-Dididdy-Dum-Diddy-Do...