Pop-Tops

La progenitora que anava de color blau

Septet madrileny creat l'any 1967 al voltant del solista caribeny Theophilus Philip "Phil Trim", un cantant de negra veu, oriünd de la República de Trinitat i Tobago. Durant el periode comprès entre finals dels anys seixanta i principis dels setanta, els Pop-Tops van ser un dels grups espanyols de música pop més interessants.

L’any 1967, Pop-Tops signa contracte amb una empresa discogràfica de nova creació, Sonoplay, (que passat un temps, es convertiria en Movieplay). Amb aquesta companyia espanyola enregistren el seu disc de debut, un treball que els brindaria el seu primer èxit, es tracta de la versió en castellà de la romàntica balada dels Procol Harum "A whiter shade of pale", rebatejat per a la ocasió amb el nom de "Con su blanca palidez".

Pop-Tops
L’any 1971 i enregistrat a la City de Londres, publicarien el que seria el seu èxit més gran, la balada amb aires de gòspel "Mamy Blue". La versió en anglès triomfaria a la majoria de països europeus de parla no anglesa i també obtindria una notable repercussió comercial i mediàtica als Estats Units.

En set anys de carrera musical, Pop-Tops va publicar un total de quinze vinils, tots ells, però, de curta durada. Només van editar un elapé, el que varen llançar a l'ombra del seu hit "Oh Mammy Blue".

¡Oh mamy!
¡Oh mamy-mamy, bluuue!,
¡Oh mamy! Bluuue!...