Shocking Blue

Una Venus vestida de blau

Quartet holandes de pop-rock format a La Haya l’any 1967 i sustentat, primerament, en el lideratge compositiu i instrumental del seu guitarrista, Robbie Van Leeuwen i després, en l'atractiu físic i artístic de la seva cantant, Mariska Veres, una jove d’ascendència germànica i hongaresa que gaudia d'un timbre vocal brillant i poderós. Completaven la banda, Klassje Van Der Wal i Cornelious Van Der Beck.

Va ser a finals de l'any 1969 quan Shocking Blue va treure el single que contenia el tema homònim "Venus", una cançó comercial simple i, sembla ser, bastant senzilla d'interpretar, però que té molt de rítme i és tremendament enganxosa.

Composta per Van Leeuwen, aquest tema representaria per a Shocking Blue el bitllet d'entrada al selecte directori de les llegendes musicals dels anys setanta.

Shocking Blue
Curiosament, "Venus" va ser número 1 als Estats Units, al mateix temps que liderava el rànquing de vendes de molts països europeus, excepte en el país d'origen del grup, Holanda, on no passaria de la tercera posició. "Venus", a més, ostenta un rècord inèdit: ha estat número 1 als Estats Units en tres ocasions i amb tres grups diferents: amb Shocking Blue l'any 1970, amb Stars on 45 el 1981 i amb el trio femení Bananarama el 1986.

Amb posterioritat, els èxits de Shocking Blue tindrien continuïtat gràcies a diverses composicions pròpies de caire molt comercial, com ara "Mighy Joe" (el meu gran amic Joe) o "Never marry a railroad man" (mai et casis amb un ferroviaire).