The Byrds

Banda sonora americana dels anys seixanta

Una de les millors i més influents bandes pop nord-americanes. Quintet creat a principis de l'any 1964 a la ciutat californiana de Los Angeles. El grup estava compost per Jim McGuinn (banjo i veu), Chris Hillman (baix i mandolina), Gene Clark (guitarra, harmònica i pandereta), Michael Clarke (bateria i harmònica) i David Crosby (guitarra i veu).

El seu primer èxit el van aconseguir l'any 1965 amb una encertada revisió del tema de Bob Dylan, "Mr. Tambourine man" (l'home de la pandereta). Inclosa en el seu àlbum de debut, va ser nº 1 absolut, una cançó a la qual The Byrds l'hi van donar un gir diferent, incorporant el famós i brillant so extret de la guitarra Rickenbacker de 12 cordes de McGuinn, juntament amb la particular envoltura melòdica del grup, trets que tant ajudarien a reforçar l'estil folk-rock.

The Byrds
El mateix Bob Dylan, autor de "Mr. Tambourine man" quedaria sorprès per la qualitat d'aquesta adaptació i pels resultats obtinguts, un fet que motivaria l'acceleració de la seva pròpia conversió rockera.

L'any 1966, seria l'any de "Turn! Turn! Turn! (To everything there is a season)", un tema inclòs en el seu tercer senzill. Es tracta d'una versió de l'excel.lent cançó folk del cantautor novaiorquès Peter Seeger.

La versió de The Byrds realça el tema incorporant-t'hi un ritme diferent a l'original i afegint-t'hi la incomparable i polida harmonia de veus que només The Byrds sabia expressar.