The Young Rascals

Els joves que aviat es farien grans

Quartet nord-americà de soul i rhythm and blues procedent de Long Island, Nova York, el seu nom es podria traduir, més o menys, com a Els Petits Brivalls. Genuïns representants de l’estil “blue-eyed-soul” (música soul feta per músics blancs). Durant el període comprès entre els anys 1966 i 1969 van ser una de les bandes favorites dels joves nord-americans.

El mes de març de 1966, amb el seu segon senzill, "Good lovin'", obtindrien un important èxit de vendes. Més tard, l'any 1967, després d'haver publicar ja dos àlbums, surt al mercat el senzill que contenia el pausat tema "Groovin’", una composició escrita conjuntament pel teclista Felix Cavaliere i pel vocalista Eddie Brigati que va arribar al número 1 de les llistes americanes i que, per primera vegada, aconseguiria fer entrar al conjunt al disputat mercat europeu.

En un tres i no res, en qüestió de mesos, aquesta cançó ja formava part del repertori habitual de diversos coneguts artistes, com ara Booker T. and the M.G.'s, Petula Clark, Marvin Gaye o Aretha Franklin.

The Young Rascals
"Groovin'" és una magnífica i original cançó, un tema caracteritzat pel ritme que hi aporten les congues i per les notes de l'harmònica, que proporcionen al tema un aire afro-cubà; sense passar per alt l'exòtic so de fons d'uns ocells piulant que podem escoltar a l'inici i al final de la composició.

La lletra de la cançó, de caire romàntic, ens parla de l'amor d'una parella que per motius de treball, només es poden veure els diumenges per la tarda.

A partir del seu tercer àlbum, titulat "Groovin’", The Young Rascals canviarien el nom, passant-se a dir, simplement, The Rascals. Ja s'havíen fet grans.